Social media marketing trends om in de gaten te houden

 1. Social listening

  Bij social listening gaat het niet om het reageren op berichten waarin je bedrijf getaged is, maar juist on de andere berichten. Waarom dat belangrijk is? Omdat 96% van de mensen over bedrijven praten zonder ze te volgen. Een goede mogelijkheid dus om in gesprek te gaan met mensen die al over je bedrijf praten.

 2. Influencer marketing

  Influencer marketing is helemaal hot op het moment. En dan hebben we het niet over een celebrity die weer een parfum of een paar schoenen aanprijst. Dit is in B2B nog wat minder gebruikelijk, maar dit is zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden. We hebben het over mensen die met plezier een product of service gebruiken en dat delen met hun publiek. In 2016 zei een rapport dat voor elke $1 een bedrijf in een influencer investeert de opbrengst $6.50 is. Zeker de moeite waard dus.

 3. User-generated content

  Met social media is mond tot mond reclame weer de meest effectieve vorm van marketing. Het gebruik van user-generated content sluit hier perfect op aan. Het komt authentiek over, zonder dat een product met sales praatjes verkocht wordt. Een goed voorbeeld is de  #IWorkFromHere campagne van Hootsuite waar mensen hun werkplek laten zien.

 4. Messenger marketing

  Het gebruik van messenger marketing is niet helemaal nieuw, maar wel heel effectief. Albert Heijn maakt er bijvoorbeeld gebruik van met hun recept van de dag op Facebook messenger. Het is een vrijwillige dienst die mensen kunnen gebruiken en gemakkelijk voor aan en af kunnen melden. Op deze manier kun je als bedrijf heel simpel aansluiten op de behoeften van je klanten.

 5. Ephemeral content

  Ephemeral content is visuele content die niet permanent is. Daarbij kun je denken aan Instagram stories, Snapchat en Facebook stories. Het werkt zelfs zo goed dat Instagram en Snapchat dagelijks bijna 450 miljoen gebruikers hebben. Het voordeel is dat de content van nature een vorm van urgentie creëert. Heb je het niet optijd gezien? Dan heb je het gemist.  Een goede kans dus om mensen aan je te binden.

Bron: https://www.leapforce.nl/2018/07/05/5-social-media-marketing-trends-voor-2019/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *